szerző:
hvg.hu

Két éve még csak két légitársaság repült menetrend szerinti járattal Észak-Afrikába a magyar fővárosból, de mára ez a szám ötre nőtt, és a jövőben további új járatok is indulhatnak – írta a BUD Flyer blog. Az egyik mostani új úti célba, Marrákesbe pedig se a cseh, se a lengyel fővárosból nem repül egy légitársaság se.

Ez a hét Marokkóról szólt Ferihegyen, hiszen két fapados légitársaság, a Ryanair és a a Wizz Air is szinte egy időben indította el első marokkói járatát Budapestről – idézte fel a BUD Flyer.

Az ír fapados Marrákest, míg a magyarok az üdülő és kikötővárost, Agadirt célozták meg hetente két alkalommal közlekedő járataikkal.

Marrákesbe a régión belül se Prágából, se Varsóból nem repül egyetlen légitársaság sem.

A Wizz és Ryanair nyitásával azonban talán nem ért véget a bővülés, a marokkói Royal Air Maroc légitársaság is járatot indíthat Casablanca és Budapest között a közeljövőben – tették hozzá.

A Royal Air Maroc mellett pedig visszatérőként a Tunisair neve is felmerült korábban, bár erről a közvetlen légi járatról most nincsenek konkrét fejlemények.


 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!