szerző:
hvg.hu

A Mall.hu vezérigazgatója szerint az egyik dolgozójuk miatt szálltak ki hozzájuk a hatóságok. A NAV szerint egy 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt nyomoznak.

Ellenőrzést tartott a Mall.hu webáruházat fenntartó Internet Mall Hungary Kft. Váci úti központjában a Nemzeti Adó- és Vámhatóság, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda – értesült az Index.

A webshop hivatalos oldalán a razziáról nem volt információ, csak annyit közöltek, hogy a Mall.hu átvételi pontjai és ügyfélszolgálata technikai okok miatt nem elérhetőek. 

Rédey Iván, a Mall.hu vezérigazgatója az Index megkeresésére azt közölte: kedden az egyik dolgozójuk „tevékenysége kapcsán” a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett a társaságnál. Mindenben együttműködnek a hatóságokkal, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozás sikere érdekében további információt nem oszthatnak meg – tette hozzá.

Az ellenőrzéssel kapcsolat a NAV-ot és az NNI-t is megkereste a lap, választ egyelőre nem kapott.  

A razziáról a Zoom.hu is írt, ők már megkapták a NAV válaszát az ügyben. Ebben azt írják: „a NAV pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!