szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Londonba várja a Facebook a közösségi oldalon működő oldalak adminisztrátorait. A csúcstalálkozón magyar Facebook-adminisztrátorok is részt vehetnek.

Február 8-9-én Londonban rendez találkozót a Facebook-oldalak, csoportok és események európai adminisztrátorai számára a Facebook. Az FCS Europe résztvevői elmondhatják véleményüket a Facebook csapatának arról is, hogy miként tehetők felhasználóbarátabbá a közösségi oldalon elérhető eszközök. Idén a Facebook már rendezett egy FCS-t Chicagóban, és a vállalat az ott összegyűlt adminisztrátorok visszajelzései alapján már be is vezetett néhány, a csoportok működésével kapcsolatos újítást.

A magyar Facebook-adminisztrátorok ezen a linken adhatják le jelentkezési lapjukat a Facebook Communities Summitra 2017. december 1-ig, ezt egy kiválasztás követi majd. A csúcstalálkozóval kapcsolatos részleteket a soron következő hónapok folyamán hozza nyilvánosságra a Facebook.

A nemzetközi közösség erősítése tudatos döntés a közösségi oldal részéről, hiszen felhasználói 90 százaléka, több mint 1,2 milliárdan kapcsolatban vannak olyan kisvállalkozással, amelyek hazájuktól eltérő országban működnek.

Magyarországon a Facebook felhasználóinak 73%-a kapcsolatban van legalább egy külföldi kkv-val: leginkább német, amerikai, szlovák, brit és román cégekkel. A világ egyéb országaiból pedig mintegy 26,9 millió felhasználó van kapcsolatban magyar kkv-kkal.

Ugyanakkor a Világbank, az OECD és a Facebook támogatásával készült Future of Business kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy az új ügyfelek elérése nem egyszerű feladat: a magyar cégek 61%-a úgy nyilatkozott, hogy a termékek/szolgáltatások külföldre való értékesítése komoly kihívást jelent nekik. Az elérést segítendő a fórumon kívül a Facebook olyan eszközöket vezetett be, mint a dinamikus nyelvoptimalizálás vagy hasonmás célközönségek létrehozása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!