szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Posta is versenyben van az Urgent Cargus, a második legnagyobb román futárszolgálat megvásárlásáért – írta csütörtöki számában a Ziarul Financiar.

A Magyar Posta mellett a Mid Europa és a Warburg Pincus befektetési alap is szerepel azoknak a befektetőknek a rövidített listáján, akik megvásárolhatják a romániai céget az Abris Capital Partners befektetési alaptól – közölte a román gazdasági lap.

A tulajdonos az év elején jelezte szándékát, hogy eladná a Cargust. A 150-170 millió euróra becsült tranzakcióról szóló szerződést már az idén aláírhatják a felek.

A román gazdasági napilap úgy tudja, a Mid Europának vannak nagyobb esélyei, hogy átvegye a vállalatot, noha korábban visszaléptek, majd ismét jelezték vásárlási szándékukat.

Az Urgent Cargusnak 2600 alkalmazottja és szerződéses bedolgozója van.

A cég honlapján elérhető adatok szerint egész Romániát lefedik, 14 regionális elosztó központjuk és 72 fiókjuk van. Évente több mint 8 millió szállítást biztosítanak, havonta 35 ezer ügyfelet szolgálnak ki. A vállalat az idén 80 millió euró árbevételt tervezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!