szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy tavaly alapított cég szerezte meg a több tévécsatornát működtető DMC-t, és a 24.hu szerint csak magyar nyelvű szerződést írtak alá.

Hosszas tárgyalás után aláírták pénteken a Story4, a Story5, valamint a Galaxy TV csatornákat működtető Digital Media and Communications Zrt. (DMC) médiavállalat felvásárlására irányuló adásvételi és szindikátusi szerződést – értesült a 24.hu.

A lap korábban megírta már, hogy vevő az Egyesült Királyságba bejegyzett cég, a tavalyi alapítású Glenshore. Az új tulajdonos brit bejegyzésű, annak igazgatója pedig francia származású, a tranzakcióval kapcsolatos dokumentumokat viszont kizárólag magyar nyelven írták alá.

A mostani adásvételi szerződés a tévécsatornákat működtető DMC eddigi anyavállalatának, a magyar tulajdonú Project029 Kft. lapjait, azaz a Computerworldöt, a PC Worldöt és a Gamestart nem érinti. Ezek a tematikus lapok és azok online kiadásai változatlanul az eddigi magyar tulajdonosnál maradnak. Nem érinti az ügylet a Project029-hez 2014 májusa óta tartozó 576 Kbyte boltokat és hasonló nevű újság kiadási jogait sem.

A Story 4, a Story 5 és a Galaxy TV felvásárlása hosszabb ideje napirenden volt, és egyes információk alapján a TV2 közeléből is szemet vetettek rá. A tévénél a mostani felvásárlással egy másfél éve tartó, a tulajdonosok közötti médiaháború érhet véget – valószínűsíti a 24.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus-járvány miatt

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat