szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kötelezte a Ripostot egy Vona Gáborral kapcsolatos helyreigazítás közzétételére, de a lap február óta nem hajlandó erre.

Pénzbírságot szabott ki a II. és III. Kerületi Bíróság a kormányközeli Ripostra és a lap főszerkesztőjére, mert nem tettek közzé egy helyreigazítást, amelyre a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kötelezte őket – írja a Magyar Nemzet Online.

A Ripost a bírósági határozat szerint tavaly májusban hamisan híresztelte, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök „szövetséget kötött” Simicska Lajossal, és szankciókat alkalmaz a párton belül azokkal szemben, akik ezt kritizálják. Az ide kapcsolódó helyreigazítást február óta nem hajlandó megjelentetni a lap.

A Magyar Nemzet szerint úgy tűnik, a bulvárlap törvények fölött állónak érzi magát, mert hiába nyerik ellene a pereket, a felületén ennek nyoma sincs. Az ügyvédek eddig értetlenül álltak a jelenség előtt, és tehetetlenek voltak a végrehajtók is.

Az érintett bíróság december 8-i végzésében 50 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Ripost szerkesztőségére és 30 ezret Ómolnár Miklós főszerkesztőre a február óta szabotált helyreigazítás miatt. Emellett ismét kötelezte a lapot arra, hogy nyolc napon belül tegyen eleget a helyreigazításnak. A bíró figyelmeztette a lapot és a főszerkesztőt, hogy a bírság ismét kiszabható, ha nem tesz ennek eleget. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is

Závada Pál: A magyar múlt szereplői voltak áldozatok, tettesek, bűntársak és szemlélők is