szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóság szerint azonnal lépniük kellett, mert csak így tudták elkerülni, hogy az utasokat újabb anyagi veszteség érje.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenes intézkedésként megtiltotta a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, a GVH emellett kötelezte az orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy az erre vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról.

A főhatóság versenyfelügyeleti eljárást folytat az orangeways márkanév alatt kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben,  mert feltételezhető, hogy ezek a cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, illetve valósítanak meg a fogyasztókkal szemben – olvasható a GVH honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint ezek a vállalkozások nem rendelkeznek az előírt engedélyekkel. Az eljárás alá vont vállalkozások kereskedelmi gyakorlatukat elsődlegesen a www.orangeways.com honlapon keresztül végzik, a fogyasztók itt tudnak helyet foglalni a különböző buszjáratokra és a honlapon vásárolhatják meg a jegyeiket is.

A közlemény szerint a GVH a versenyfelügyeleti eljárás során megállapította, hogy az ideiglenes intézkedés elrendelésének feltételei fennállnak, és a fogyasztói panaszok, illetve a különböző hatóságok jogerős intézkedései alapján megalapozottan valószínűsíthető a jogsértő kereskedelmi gyakorlat. Emellett a kereskedelmi gyakorlat folytatása veszélyeztetné a gazdasági versenyt – tették hozzá.

A GVH szerint az intézkedés halaszthatatlan volt, mivel a fogyasztók további anyagi veszteségeinek elkerülését máshogy nem tudták biztosítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Történelmi csúcson az arany ára

Történelmi csúcson az arany ára

Ürülékük buktatta le a rejtőzködő császárpingvineket

Ürülékük buktatta le a rejtőzködő császárpingvineket