szerző:
hvg.hu

A magyar leányvállalatot is bevonhatják abba a tranzakcióba, amelynek során a Telenor kilép a régió piacairól.

A hírt, amely szerint Bulgáriából, Szerbiából és Montenegróból is kivonulhat a Telenor, a Mergermarket nevű akvizíciós információszolgáltató cég tudta meg bennfenntesektől, s egy bolgár hírügynökség, a Novonite tette közzé. Ebben a cikkben Magyarországot is megemlítik – szúrta ki a Portfolio.hu.

A Mergermarket úgy tudja, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyal bolgár, szerbiai és montenegrói érdekeltségének eladásáról, 2 milliárd euróért. A három említett országban nem számít túl nagy halnak a Telenor, 2017 első kilenc hónapjában a csoport bevételeinek csupán 6 százalékát adták. A Telenor norvég központja nem kommentálta a "piaci pletykát".

A Novonite szerint a tranzakcióban a magyar Telenor is benne lehet. A feltételezésnek az ad alapot, hogy Szerbiával, Bulgáriával és Montenegróval együtt Magyarország is a cég közép-európai klaszterébe tartozik, amelynek vezetője az az Alexandra Reich, aki 2016 októberétől a Telenor Magyarország vezérigazgatója. A négy ország Telenorai együttes már nagyobb erőt képviselnek.

A Portfolio szerint az is a távozásról szóló találgatást erősíti, hogy a magyar leányvállalat az elmúlt években igyekezett minél több pénzt utalni az anyacégnek, hat év alatt 331 milliárd forint osztalékot fizetett, és alig tud növekedni.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
És befutott a hét legáhítottabb öt száma is

És befutott a hét legáhítottabb öt száma is

Trump: felmondjuk a nukleáris erőkről szóló megállapodást

Trump: felmondjuk a nukleáris erőkről szóló megállapodást

Álomfunkció került a YouTube-ra

Álomfunkció került a YouTube-ra

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák