szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Idők londoni forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Tesco magyarországi hipermarketeiben átalakítják a vevőszolgálati dolgozók feladatköreit, és ez akár létszámleépítéssel is járhat.

Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál a Magyar Idők szerint. A lap hétfői számában azt írja: a vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál.

A lépést az anyaországban, valamint a kelet-közép-európai Tesco Europa-csoport valamennyi tagjánál végrehajtják, itthon például megszűnik a vevőszolgálati specialista munkakör – értesült a Magyar Idők londoni forrásból.

Ez a forrás azt mondta, hogy központi utasításra a magyarországi hipermarketekben átalakítják az ügyfélszolgálatokon dolgozók feladatköreit. A vevőkkel való kapcsolattartást vagy például a garanciális ügyek intézését ellátó vevőszolgálatok megmaradnak az áruházakban, de jellemzően egy-egy munkatárssal a korábbi több, erre a célra kijelölt dolgozó helyett. Állítólag nem feltétlenül szándék, hogy alkalmazottaktól váljanak meg, de lehet, hogy nem lesz mindenki számára elfogadható új szerep a cégnél.

A múlt héten Angliában bejelentették, hogy a vállalat tovább egyszerűsíti működési struktúráit a hatékonyság növelése érdekében. Ennek jegyében megszüntetnek több vezetői munkakört az Egyesült Királyságban található több mint 750 nagy üzletben és hét teljesítési központban, valamint vevőszolgálatokat alakítanak át. Az angliai átszervezés 1700 munkavállalót érint – olvasható a lapban.

A Magyar Idők megkeresésére a Tesco Globál Zrt. azt közölte: az említett strukturális változások a Tesco angliai üzletágát érintik, és nincsenek hatással a magyarországi működésre. Ezzel szemben a lap úgy értesült, hogy a racionalizálás miatt az egész kelet-közép-európai régióban, illetve itthon is újabb átalakításokat rendelt el az anyacég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája