szerző:
hvg.hu

Hiába vesztett pert a titkolózó felcsúti focialapítvány, Mészáros Lőrinc megmagyarázta, hogy miért nem adják ki még most sem az adatokat, mire költötték el a tao-pénzeket.

Még mindig nem adja ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a dokumentumokat arról, hogy mire mentek el a tao-támogatások. Pedig a Demokratikus Koalíció még pert is nyert a felcsúti akadémia ellen, vagyis jogerős ítélet kötelezi Mészáros Lőrincéket, hogy adjanak ki minden szerződést, számlát és dokumentumot a tao-pénzek felhasználásáról.

Az akadémiát vezető Mészáros egész meglepő indoklással állt elő – írta meg a Magyar Narancs. A felcsúti polgármester-oligarcha arra panaszkodott: Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, emiatt a dokumentációs anyagot el kellett küldeniük az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Így aztán most hiába kéri már jogerős bírósági ítélettel is a DK a papírokat, azok véletlen épp nincsenek Felcsúton, az alapítvány a megkeresésnek „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni” – írta Mészáros.

Azt azért megígérte, hogy ha majd egyszer visszakapják a papírokat, akkor „megfelelő határidőn belül” válaszolnak az adatigényléssel kapcsolatos megkeresésre. A levél címzettjei nem érik be ennyivel: a DK végrehajtást kér, mivel a párt ügyvédei szerint sem életszerű, hogy ne akadna valahol Felcsúton néhány digitalizált verzió a szerződésekből és a számlákból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!