szerző:
hvg.hu

Másképp nem tudnak felkészülni a hétfő reggeli vásárlói rohamra.

A Tesco lengyelországi vállalata elismerte, hogy üzleteinek egy részében a munka hétfőre virradóra már éjfél után elkezdődik - írta a gazeta.pl. nyomán a Napi.hu.

Hasonló megoldáson bevezetését fontolgatja a legnagyobb lengyel kereskedelmi hálózat, a portugál tulajdonban lévő Biedronka is. A Tesco képviselője elmondta, hogy a márciustól kötelező vasárnapi boltbezárásokat igyekeznek ellensúlyozni, ennek keretében bővítik a nyitvatartási időt szombaton és hétfőn is. Boltjaik 24 órán át tartanak nyitva a hét napjain, míg szombaton 23 óráig. Hétfőn reggel 6-kor nyitnak.

A hétfői vásárlói rohamra viszont csak úgy tudnak felkészülni, hogy az északai váltást hétfőnként 0 óra 15 percre hozzák előre. A munka szombaton 23 óra 45-kor fejeződik be. A döntés nemcsak a dolgozók körében váltott ki nemtetszést, a kormány sem fogadta pozitívan, a vasárnapi zárvatartást ugyanis a munkavállalók kímélésével indokolták.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!