szerző:
hvg.hu

A Snap figyelmeztette a felhasználóit, hogy a celebek valójában nem a barátaik.

350 milliárd forinttal csökkent a tőzsdén a Snapchat piaci értéke, miután Kylie Jenner más piaci érdekek által vezérelve unalmában tweetelt egyet. Az ominózus két sor, mellyel 24,5 millió követőjének írt, így hangzott: „szóóóval más sem nyitotta ki még ma a Snapchat-et? Vagy csak én nem… ó, ez olyan szomorú”.

Szomorú bizony, a Snapchatnek legalábbis, mely fennállása óta a legrosszabb napját élte át a tőzsdén, hiszen a tweet után 1,3 milliárd dolláros értékvesztést könyvelt el – írta a Guardian. A tweet egyfajta pálfordulásként is értelmezhető, Jenner ugyanis a Snapchat-posztjainak köszönhetően emelkedett a celebritások közé. A tweet végére odaszúrta nosztalgikusan: „azért még mindig szeretlek snap… az első szerelmem”.

A Snapchaten nemrég komoly változásokat vezettek be, elmozdultak ugyanis attól a hagyományos üzenet/történet-típusú közösségi médiás jelenléttől, melyet eredetileg ők találtak ki, de a nagy ellenfél, az Instagram aratta le a babérjait. A két cég óriási küzdelmet folytat a celebek megszerzéséért – írta a BBC. A Snapchat újabban a fizetett tartalmak elhelyezésére koncentrál, ezzel kapcsolatban azonban 1,2 millió felhasználójuk nyújtott be petíciót; véleményük szerint nehezebben használható az új rendszer.

A cég egyelőre kitart amellett, hogy nemcsak a barátok közötti kommunikációt szeretnék segíteni, hanem „a fantasztikus tartalomgyártói (publisher) anyagok megjelenését is”, melyek eddig háttérbe szorultak. Evan Spiegel, a Snap társalapítója szerint az egyik tipikus panasz a petícióban az volt, hogy eddig a felhasználók úgy érezhették, a celebek a barátaik, és most már nem érzik őket annak. „Pontosan. Nem a barátaik – szólt Spiegel kijózanító válasza. – Számunkra épp az ilyen frusztrációk igazolják, hogy jól döntöttünk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghátrált a Fidesz Márki-Zay Péterrel szemben Hódmezővásárhelyen

Meghátrált a Fidesz Márki-Zay Péterrel szemben Hódmezővásárhelyen

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Mint a filmekben: részeg fiatal hajtott rá a Spanyol lépcsőre Rómában - fotó

Mint a filmekben: részeg fiatal hajtott rá a Spanyol lépcsőre Rómában - fotó

Utcára küldi 320 millió forintos hiperautóját a Nissan

Utcára küldi 320 millió forintos hiperautóját a Nissan

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik