szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soha nem adtak be ajánlatot – állította az egyik olyan cég vezetője, amely a hivatalos papírok szerint az Elios versenytársa volt egy közbeszerzésen.

Nyilvánosságra hozták, mit talált az OLAF a mórahalmi közvilágítási projektben. Az Átlátszó az összes érintettől kikérte az adatokat, elsőként pedig a Csongrád megyei településről válaszoltak, és elküldték a levelet, amit az OLAF írt nekik.

Márpedig az unió csalás elleni hivatala ebben azt állította, hogy felülről irányították a pályázatokat, amelyeket az Elios elnyert. A pályázati határidő előtt egy nappal módosították ugyanis úgy az egyik feltételt, hogy a projekt jogosult legyen EU-támogatásra. A pályázati kiírás előkészítésében pedig az a Sistrade Kft. vett részt, amelyben tulajdonos volt Hamar Endre, az Elios résztulajdonosa is.

Ráadásul az önkormányzat hirdetmény nélküli közbeszerzésen keresett kivitelezőt. Az ajánlattételi felhívást három cégnek küldték meg, de ebből az egyik nem is adott be ajánlatott, a másikat, a Simo Kft.-ét pedig érvénytelennek nyilvánították, maradt az Elios. Csakhogy az OLAF helyszíni ellenőrzést tartott a Simo Kft.-nél, a cég ügyvezetője pedig azt mondta: soha nem is adtak be ajánlatot.

A 24.hu azonban azt állítja: a birtokában lévő dokumentumok szerint a Simo Kft. adott be ajánlatot. Ráadásul a portál szerint ennek a cégnek a tulajdonosa volt az, aki aláírta a közbeszerzési tervezetet, vagyis előbb segített a pályázat kiírásánál, majd el is indult azon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában