szerző:
hvg.hu

Nem adták ki az ellenzéki képviselőknek, hogy milyen papírokat kapott Kecskemét önkormányzata az OLAF-tól az Elios-ügyben.

Kecskeméten próbálta kikérni az MSZP, az LMP és a Jobbik az Elios-ügy dokumentumait. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György együtt mentek el Kecskemétre, hogy elkérjék az iratokat, de a jegyző nem adta ki ezt nekik, azzal az indokkal, hogy éveken át megtekinthetőek lettek volna az iratok, de a nyomozóhatóság már jelezte, hogy le akarja foglalni. A képviselők szerint ez „a hivatali visszaélés határait súrolja”.

Amint az a Mérce élő közvetítéséből kiderült, a képviselők megkérdezték, hogy az OLAF talált-e problémát személyi összefonódásoknál, illetve történt-e változás a világítási szabványokban (a már nyilvánosságra került ügyekben itt találtak problémát). Erre azt a választ kapták:

irrelevánsak voltak az észrevételek.

Minden másra pedig írásbeli válaszokat ígértek.

Arra a kérdésre, hogy honnan szereztek olyan kiírási feltételeket, amelyek épp egyetlen cégre illeszkedtek, azt válaszolták: ez így erős torzítás.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!