szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem adták ki az ellenzéki képviselőknek, hogy milyen papírokat kapott Kecskemét önkormányzata az OLAF-tól az Elios-ügyben.

Kecskeméten próbálta kikérni az MSZP, az LMP és a Jobbik az Elios-ügy dokumentumait. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György együtt mentek el Kecskemétre, hogy elkérjék az iratokat, de a jegyző nem adta ki ezt nekik, azzal az indokkal, hogy éveken át megtekinthetőek lettek volna az iratok, de a nyomozóhatóság már jelezte, hogy le akarja foglalni. A képviselők szerint ez „a hivatali visszaélés határait súrolja”.

Amint az a Mérce élő közvetítéséből kiderült, a képviselők megkérdezték, hogy az OLAF talált-e problémát személyi összefonódásoknál, illetve történt-e változás a világítási szabványokban (a már nyilvánosságra került ügyekben itt találtak problémát). Erre azt a választ kapták:

irrelevánsak voltak az észrevételek.

Minden másra pedig írásbeli válaszokat ígértek.

Arra a kérdésre, hogy honnan szereztek olyan kiírási feltételeket, amelyek épp egyetlen cégre illeszkedtek, azt válaszolták: ez így erős torzítás.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren