szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb beruházásba fogott a Pick Szegeden, aminek az a célja, hogy az ízlelést átengedjék a robotoknak.

Komoly acélszerkezetből építenek méretes vázat a Pick szegedi, Horgosi úti telephelyén, a szalámiérlelő torony tövében – írja a Délmagyar.hu. A város másik végében egy zöldmezős beruházás is indul a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó cégnél.

A Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem a Széchényi 2020 program keretében 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert kutatás-fejlesztési programjára – mondta el a Bonafarm-csoport PR-igazgatója, Éder Tamás.

Cél, hogy a kutatási eredményeképp a téliszalámi egyedi ízvilága, aromája ne változzon. Szeretnék a füstölési időt rövidíteni, és cél, hogy az adalékanyagokat növényi eredetűekkel sikerüljön kiváltani. Az egyetem munkatársai próbálják műszeres eljárásokkal szabványosítani azt, amit most emberi tapasztalat és érzékszerv dönt el áll a Délmagyar beszámolójában.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!