szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb beruházásba fogott a Pick Szegeden, aminek az a célja, hogy az ízlelést átengedjék a robotoknak.

Komoly acélszerkezetből építenek méretes vázat a Pick szegedi, Horgosi úti telephelyén, a szalámiérlelő torony tövében – írja a Délmagyar.hu. A város másik végében egy zöldmezős beruházás is indul a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó cégnél.

A Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem a Széchényi 2020 program keretében 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert kutatás-fejlesztési programjára – mondta el a Bonafarm-csoport PR-igazgatója, Éder Tamás.

Cél, hogy a kutatási eredményeképp a téliszalámi egyedi ízvilága, aromája ne változzon. Szeretnék a füstölési időt rövidíteni, és cél, hogy az adalékanyagokat növényi eredetűekkel sikerüljön kiváltani. Az egyetem munkatársai próbálják műszeres eljárásokkal szabványosítani azt, amit most emberi tapasztalat és érzékszerv dönt el áll a Délmagyar beszámolójában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!