szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingatlanfejlesztéssel és médiakampánnyal kapcsolatos szerződésekkel főként Fidesz-közeli cégek jártak jól.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu egy részén megjelent egy beszerzésekkel kapcsolatos tájékoztató, amelyben csaknem 102 milliárd forintos nettó értékű szerződésekről adnak hírt.

E szerint az ORFK tavaly csaknem 102 milliárd forintos nettó értékben, 203 tételben kötött szerződéseket, autók, helikopterek, szoftverek beszerzésére, illetve határrendészeti objektumok felépítésére. A szerződések közül néhány csupán a 2017-es évre vonatkozott, azonban több közülük 2022-ig érvényben marad – írják.

A lap cikke szerint az is egyértelműen látszik, hogy a pályázatokon főként kormányközeli beszállítók és a holdudvarhoz kötődő vállalatok nyertek, főként az ingatlanfejlesztés területén. Ezek nagy részét a Tiborcz István holdudvarához tartozó győri üzletember, Paár Attila cégei vitték el, de a Garancsi család sem panaszkodhatott.

A médiakampányok jó részét szintén Fidesz-közeli vállalkozások, a New Land Media, valamint Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. nyerte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!