szerző:
hvg.hu

A Givency ház alapítójának köszönheti a világ Audrey Hepburn híres ruháit.

91 éves korában meghalt Hubert de Givenchy, a Givenchy divatház alapítója. A hírt partnere, Philippe Venet erősítette meg az AFP hírügynökségnek.

Givenchy olyan divatikonok kedvenc tervezője volt, mint Jackie Kennedy és Audrey Hepburn. Ő tervezte többek között azt az ikonikus ruhát, amelyet a színésznő az Álom luxuskivitelben című filmben viselt, de ő inspirálta a Givenchy ház első parfümjét, a L’Interdit-t is.

©

A tervező 1952-ben alapította cégét, és 1988-ban, 45 millió dollárért adta el az LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonnak. 1995-es visszavonulásáig ő maradt a cég kreatív vezetője.

Givenchyt a hírek szerint privát szertartás keretében helyezik végső nyugalomra, vagyona egy részét pedig az Unicefre hagyja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!