szerző:
hvg.hu

Az, hogy egy cseh befektető megvásárolta a magyarországi Telenort is, nem jelenti azt, hogy ne lehetne a cég kis kerülővel Mészáros Lőrincé.

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége felvette a kapcsolatot azzal a céggel, amely megvásárolja a Telenort – értesült az Index.

A Telenor ma reggel jelentette be, hogy 2,8 milliárd euróért eladja a közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarországot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. A tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

Korábban felmerült, hogy a magyar céget Mészáros Lőrinc venné meg. Az, hogy a cseh befektetőcsoport lett a vásárló, nem jelenti azt, hogy a jövőben sem kerülhetne a magyar Telenor Mészároshoz. Az Index úgy értesült, hogy a felcsúti polgármester egyik érdekeltsége már jelezte a cseheknek, hogy ha a magyar céget eladnák, az érdekelné. Hogy mikor történt ez, arról nem derült ki semmi.

A portál egy másik forrása azt mondta: ez inkább csak Mészáros szándéka, a cseh vevő azonban nem tervez egy újabb üzletet, legalábbis nem azonnal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Vállalkozás

Cseh befektetőnek adják el a Telenort

A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.