szerző:
hvg.hu

A tranzakció értéke nem ismert. A teljes összeolvadás idén szeptemberre várható.

Megvette egyik külföldi versenytársát, a lengyel online szálláspiac legrégebbi szereplőjének számító Spanie.pl-t a Szállás.hu. A lengyel oldal Nocleg.pl (Szállás.pl) néven fog működni. A tranzakció bár tavaly év végén lezárult, annak értéke nem ismert.

"Nagy lehetőségeket láttunk a lengyel piacon, ahol az elmúlt években dinamikusan növekedést produkáltunk. Szerettük volna felgyorsítani ezt a tempót, így elhatároztuk, hogy megszerezzük a Spanie.pl-t. A tranzakció 100 százalékát a belső forrásból finanszíroztuk" – mondta Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója. Szigetvári ezzel kapcsolatban megjegyezte, készek további vállalatok átvételére is. "Célunk, hogy Közép- és Kelet-Európa legnagyobb online turisztikai ügynökségévé váljunk".

A Spanie.pl csoportot 2002-ben alapították és ma is jelentős szerepet tölt be az online szálláspiacon Lengyelországban. Az oldal közel 52 000 szálláslehetőséget kínál, gyakorlatilag az egész lengyel piacot lefedi – írja eTurboNews.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!