szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Habony Árpádék a magyaros korrupciót is exportálták a lappal.

Hamarosan Szlovéniában is megjelenhet a Ripost – írja a Magyar Narancs. A Habony Árpádhoz és Győri Tiborhoz köthető ingyenes terjesztésű bulvár napilap szlovéniai verziójának egyfajta előzménye már most is létezik. A Skandal24 című lapot az a Nova Obzorja médiacsoport indította el, amelyben tavaly tulajdonrészt szerzett Habonyék Modern Media Groupja, a Ridikül magazin és a magyarországi Ripost.

A Nova csoport a szlovéniai szélsőjobboldali Szlovén Demokrata Párthoz, az SDS-hez köthető, nem meglepő tehát, hogy a Skandal24 oldalain is a hagyományos celebhírek mellett a pár üzenetei kapnak helyet  a Magyar Narancs cikke szerint. A Skandal24 szerzőiről semmit nem tudni, mert a cikkek név nélkül vagy csak keresztnévvel jelennek meg – írja a lap, amelynek számításai szerint a szlovéniai médiafelvásárlása csak tavaly 1,43 millió eurót, vagyis majdnem 445 millió forintot költöttek Orbán Viktor közvetlen környezetéből. Habonyékon kívül a lap megemlíti Varga Károly nagyvállalkozót is, ő tett le egy helyi bankban a Ripost, a Ridikül és a MMG nevében 800 ezer eurót a tőkeemelésre.

Az ügylet miatt az év elején korrupciós botrány is kitört a szomszédos országban, mivel az ügylethez az SDS elnökének egy barátja, a boszniai Dijana Dudic kölcsönzött a pártnak 450 ezer eurót. A szlovén törvények azonban tiltanak ekkora összegű magánadományt.

Az SDS párt vezetője, Janez Jansa jó kapcsolatot ápol a magyar miniszterelnökkel, a pártközeli média (benne a lapokon kívül a Nova 24 tévécsatornával és a Demokracija lapcsaláddal) pedig fontos szerepet kaphat a következő hónapokban. Szlovéniában ugyanis májusban rendeznek előre hozott parlamenti választásokat.

(via Magyar Narancs)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp