szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon vonzóvá tette a gazdasági fellendülés és a nyugati kultúra térhódítása a világ legnagyobb számú fiatal lakosságával rendelkező Indiát a gyorsétteremláncok körében.

Szakértők szerint az indiai gyorsétterem-piaci potenciál idén több mint 20 milliárd dollár, nem csoda, ha a láncok között éles verseny alakult ki - írta a Bloomberg. Elterjedésüket ráadásul a kormány is támogatja adókedvezményekkel, nehéz helyzetbe hozva ezzel az utcai ételárusokat. A gyorséttermek között éles verseny alakult ki, és ebben éppen a McDonalds látszik alulmaradni, míg a Domino Pizza és a Subway hasít - előbbi csaknem megduplázta piaci részesedését, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy online is lehet rendelni tőlük.

A McDonalds egyik helyi alvállalkozása, az észak- és kelet-indiai piacokért – például az Újdelhi-beli éttermekért - felelős Connaught Plaza (CP) menedzsere szerint egyszerűen elszívták előlük a növekedési lehetőséget, és a McDonalds augusztusban szerződést bontott a CP-vel. Elmondásuk szerint 2013 óra vannak problémáik az illinois-i megacéggel, épp azóta, hogy – hiába a TikkaBurger - a Domino beelőzte őket az indiai gyorsétterem-piacon. Az ügy bíróság elé került, a McDonalds illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Pozsonyból: A Covid-disznó sem attól hízik, hogy mérik

Szeretettel Pozsonyból: A Covid-disznó sem attól hízik, hogy mérik

Kína is hálás lehet, hogy Magyarország engedélyezte a vakcináját

Kína is hálás lehet, hogy Magyarország engedélyezte a vakcináját

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés egyik gyanúsítottja

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés egyik gyanúsítottja