szerző:
hvg.hu

A megtekintésükhöz csak egy kiterjesztett valóság-appot kell letölteni.

Ráverhet a Zara konkurenseire új kiterjeszett valóság (augmented reality) appjával. Az ezredforduló környékén születettek számára várhatóan nagyon csábító lesz a szórakoztató AR-applikáció, melyet telefonjukra letöltve 120 Zara-boltban virtuális divatbemutatókon nézhetik meg a ruhákat – írta a Kosárérték.hu.

A Zara-termékeket viselő AR-modellek egy 7-12 másodperces bemutató erejéig a boltban elhelyezett szenzorok közelében és a kirakatban is feltűnnek, tehát akár már az utcáról is lehet használni az appot, sőt, akár meg is lehet vásárolni rajta keresztül a kinézett ruhákat, kiegészítőket.
Az április 18-tól működő funkció otthon is lehet használni; a kiszállított csomag tartalma mobilon felpróbáltatható a modellekkel, és azt is bemutatja, hogyan érdemes viselni az adott darabot.

A Zara a világ legnagyobb ruhakereskedő vállalata, a spanyol Inditex tagja, és ők voltak az elsők, akik nem évente kétszer, hanem hetente jelentettek meg új kollekciókat. A hírek szerint a közeljövőben legnagyobb riválisuk, a H&M is előrukkol egy fiatalokat célzó mobilos fejlesztéssel.
A Burberry egyébként tavaly szeptemberben készített kísértetiesen hasonló alkalmazást, a Rimmel és a Gap pedig olyan applikációkat fejlesztett ki, melyben virtuálisan fel lehet próbálni a sminket.

A legkomolyabb AR-alkalmazást egyébként az IKEA fejlesztette az Apple közreműködésével; a Place lehetővé teszi, hogy a kiválasztott IKEA-bútorokat bepróbáljuk a saját lakásunkba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!