szerző:
hvg.hu

Az uniós pénzből felújított hotelépületet húsz évre Farkas József érdekeltsége vehette bérbe.

Korábban évtizedekig oktatási és képzőközpontként működött, 2015 áprilisától pedig 219 millió forintos uniós támogatásból újították fel azt az ingatlant Noszvajon, ahol később főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és a velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látták volna vendégül.

Az állam azonban végül mégsem erre a célra használta fel, hanem 20 évre bérbe adta a Semjén Zsoltot svédországi vadászataira utaztató Farkas József egyik érdekeltségének 2016-ban. Az épületegyüttesben, amelynek bérlője a Szaktudás Kiadóház Zrt., most a Tündérkert Hotel működik – írja a Népszava.

A cikk szerint Farkas bónuszként megkapta a De La Motte kastély fenntartási jogát is.

A lap munkatársa felhívta Farkast, hogy kérdéseket tegyen fel neki az ügyben, de amikor kiderült, miről érdeklődne, lecsapta a telefont.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!