szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szoláriumok, edzőtermek, parfümériák, gumiszerelők, kertészetek – a NAV olyan üzletekben is ellenőrizni fog, ahol az online pénztárgépek üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat.

A veszprémi járás területén a számítástechnikai, illetve a telekommunikációs eszközök kiskereskedőit ellenőrzik, elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. Somogy megyében szoláriumokat és edzőtermeket, illetve Kaposváron és a környező településeken a drogériákat, parfümériákat ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásokra is számíthatnak az adózók.

Pest megyében a kertészeteket, gazdaboltokat, ruhatisztítókat, autómosókat, gumiszerelőket és -javítókat. A revizorok itt is főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei április 2. és 8. között fokozottan ellenőrzik a kertészeteket, virágárudákat, kitelepülő virágpalánta-árusokat. Az adóellenőrök a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéphasználatot és az áruk eredetét vizsgálják.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban fokozottan ellenőrzik a ruhakészítéssel, -javítással és -tisztítással foglalkozó szolgáltatókat Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban, míg Hajdú-Bihar megyében a pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. Heves megyében a NAV munkatársai áprilisban fokozottan ellenőrzik az idény jelleggel zöldség-gyümölcsöt, virágot árusítókat. A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 3. és 30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgép üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat. Részletesebb listát a NAV Adótraffipax-oldalán találhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be