szerző:
hvg.hu

Közzétette a Financial Times a 2017-ben legjobban fejlődő európai cégek listáját.

Csupán két magyar vállalkozás került fel a Financial Times listájára, amelyben Európa ezer legjobban fejlődő vállalkozását gyűjtötték össze. A gazdasági lap azt vizsgálta, hogy 2013 és 2016 között mekkora volt a cégek bevételének növekedése. Ahhoz, hogy egy vállalat felkerülhessen a listára, arra volt szükség, hogy 2013-ban legalább 100 ezer euró bevételt összehozzon, független legyen, és elsősorban a belső fogyasztás pörgesse a növekedését.

A legjobb magyar cég a lista 103. helyén áll: a Supercharge digitális megoldásokat kínál olyan nagy cégeknek, mint például a Google, az Ericcson vagy a Skyscanner. Hasonló üzleti modellben utazik a lista 132. helyén álló másik magyar techcég, az Attrecto is, ők a partnereik listáján a három magyarországi mobilszolgáltatót, a Roche-t, a GE-t és az Audit is felsorolják.

A régiónkhoz képest így sem áll igazán jól Magyarország. Cseh cég például négy is van a listán, ráadásul egy a Top20-ba is bekerült. Lengyelországról húsz cég került a Top1000-be, közülük hét az első százba. Romániából négy, Horvátországból három cég van az ezres listán. A környékünkről Bulgáriát előztük meg, ahonnan csak egy vállalat került az ezerbe, illetve Szlovákiát és Szlovéniát, ahonnan egy sem.

Európa céges fővárosa a közelgő Brexit ellenére még mindig London: az ezer cégből 74 központja található a brit fővárosban. A lista második helyén Párizs áll 62 vállalattal, a harmadik Milánó viszont már jócskán le van szakadva, ott 25 cég központja van a legjobb ezer közül.

Úgy tűnik, a legjobb üzlet mostanában a technológia, 155 cég is felkerült ebből a szektorból a listára. Az első helyetezz mégis egy ételekkel foglalkozó vállalkozás, a brit Deliveroo.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: a nap jelenete Grosjeané, aki menet közben gyűjtögette a dísztárcsákat

Videó: a nap jelenete Grosjeané, aki menet közben gyűjtögette a dísztárcsákat

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t