szerző:
hvg.hu

Ideiglenesen felfüggeszti a szolgáltatást az általa ellátott településeken a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. A gyűjtőautóik leromlott állapotára hivatkoznak.

A Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. tavaly év elején 53 település 40 ezer háztartását csatolta hozzá korábbi hulladékgazdálkodási rendszeréhez, így most 99 településen dolgozik. 43 gyűjtőautójuk van, amelyek közül 13-at bérelnek.

A saját autóik átlagosan 11 évesek, rossz állapotban vannak, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban – közölte a Világgazdasággal a cég megbízott ügyvezető igazgatója.

Gyenes Szilárd azt is írta a lapnak, hogy a járművek felépítményeinek javítása speciális feladat, de alig van erre szakosodott és felkészült műhely. Ennek, illetve a szűkösebb anyagi lehetőségek ellenére a cég tavaly mégis felújíttatott nyolc autót, még ennyi teljes, további négy pedig részleges felújításra vár. Az utóbbi 12 autó csökkentett kapacitással tud hulladékot gyűjteni. A lomtalanításkor viszont éppen ezekre a berendezésekre van a legnagyobb szükség a begyűjtött tárgyak mérete, súlya és tömörsége miatt.

A lomtalanítást azért kell felfüggeszteni, mert ha az eleve korlátozással használt autók használhatatlanná válnak, a rendszeres vegyeshulladék-gyűjtés kerülne veszélybe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!