szerző:
hvg.hu

A második legnagyobb társaság akar lenni a cég.

A bécsi repülőtér második legnagyobb légitársaságává szeretne válni a Wizz Air, amelynek még egyetlen telepített repülője sincs Schwechaton – írja a G7. A portál osztrák híradások alapján idézi George Michalopoulost, a cég kereskedelmi vezérigazgatóját, aki arról nem beszélt, mikorra szeretné ezt a célt elérni a Wizz Air.

Az első Wizz Air-járatok a kelet-európai bázisokról érkeznek majd Bécsbe április végén. Az első gép, amelynek már Bécsben lesz a bázisa, vagyis onnan kiindulva repül, csak júniusban indul. Novemberben további két gépet helyez el a Wizz Air Bécsben.

A Wizz időzítése azért tűnik jónak – írja a G7, mert a Niki Lauda egykori Forma–1-es autóversenyzőhöz köthető légitársaság, a Niki a Ryanair segítségével próbál kimenekülni a csődvédelemből, de kiesett kapacitása szabad. A Laudamotion cégnév alatt ugyan már 60 úti célra árulnak jegyeket, de az indulást el kellett halasztani, és a piaci keresletre a Wizz mellett a Vueling és a Eurowings is nagy erőkkel pályázik.

A portál szerint a Wizz Air árháborúra készül Bécsben, ezt jelzi, hogy a jegyek 10-30 százalékát 20 euró alatt akarja értékesíteni. Schwechaton jelenleg a fapadosok aránya körülbelül csak 20 százalékos lehet, vagyis a piac 80 százalékát a magasabb árfekvésű, vagy hosszabb távú járatokat üzemeltető hagyományos légitársaságok tartják a kezükben.

A bécsi reptéren tavaly 24,4 millió utas fordult meg, Budapesten 13 millió.

(G7)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!