szerző:
hvg.hu

Hiába hozott papírt az igazgató, hogy szüksége van a 430 ezres szemüvegre adómentesen, ebből az ötletből valószínűleg nem lesz semmi, de aki monitor előtt dolgozik, az megpróbálkozhat azzal, hogy a munkahelyétől kérjen szemüveget.

Egy cég igazgatója egy monitoros munkavégzéshez éles látást biztosító szemüveget rendelt, 426 ezer forintért, majd megpróbálták céges költségként elkönyvelni ezt – mesélte el az Adózóna egyik, könyvelésben dolgozó olvasója.

Az adótörvény azt mondja ki: adómentes a jogszabály által előírt használatra tekintettel juttatott védőeszköz, továbbá baleset- és egészségvédelmi eszközök. A képernyő előtti munkavégzéshez is adható adómentesen védőszemüveg, annak, aki napi munkaidejéből legalább négy órában képernyős munkahelyen képernyős eszköz használatát igényli. Csakhogy ha az illető egyébként is szemüveget hord, a szemüveg ára nem számolható el védőszemüvegként adómentesen.

A szabályozásról további részleteket az Adózónán olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!