szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar résztulajdonosok, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula visszavásárolták a Steinhoff International csoporttól az Extreme Digital többségi tulajdonrészét, így újra ők a vállalat kizárólagos tulajdonosai.

2015-ben Várkonyi közleménye szerint azért léptek együttműködésre „a világ egyik vezető kereskedelmi csoportjával, hogy még nagyobb lendületet adjunk az Extreme Digital fejlődésének”. A Kika és a Pepco tulajdonosaként is ismert Steinhoff-csoportról azonban tavaly decemberben kiderült, hogy extrém mértékben eladósodtak.

Az Enron-botrányhoz hasonlított csalás, melynek során 6 és 10 milliárd euró közé taksált adósságot halmoztak fel, a teljes dél-afrikai piacot megrázta.

Az Extreme Digital megítélésének nyilván kedvezni, fog, hogy Várkonyiék leváltak a bajba került Steinhoff-csoportról. Az 50,4 százalékos tulajdonrész visszavásárlását a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, a szükséges pénzügyi tranzakciók lezárultak. A vételár nem nyilvános, de Várkonyi szerint piaci árat fizettek érte, és ők kezdeményezték a kivásárlását.

A GKI Digital adatai szerint 2015 és 2016 után 2017-ben is az Extreme Digital bonyolította a legnagyobb forgalmat a hazai online áruházak közül. A Magyarországon piacvezető webshop 2017-es árbevétele 35 milliárd forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Már öt koronavírusos kosaras van az EB-selejtezőre készülő magyar válogatottnál

Már öt koronavírusos kosaras van az EB-selejtezőre készülő magyar válogatottnál