szerző:
hvg.hu

Ha szeret füvet nyírni, Önre van szüksége Komló város önkormányzatának

Annyira nincs munkaerő, aki rendes fizetés ellenében vállalkozna fűnyírásra, hogy a civil lakosság segítségét kéri Komló város önkormányzata. Az egykori bányaváros önkormányzatának híroldala, a komloiujsag.hu azt írja a a 444 által kiszúrt cikkben, hogy aki tud, illetve szeret füvet nyírni, annak azonnal várják jelentkezését a Komlói Városgondnokságon. Egyszeri vagy többszöri munkavégzésre egyaránt lehet jelentkezni. A város fizetést kínál a munkáért, de láthatóan így sincs elég jelentkező.

Az egykori bányaváros újságában azt írják, az idei évben kevesebb vállalkozóval sikerült csak leszerződnie az önkormányzatnak, ráadásul a közmunkaprogramban dolgozók jelentős részét is felszívta az elsődleges munkaerőpiac. Noha a hírről időközben szájhagyomány útján már több vállalkozó is értesült, a jelentkezők száma még mindig nem elégséges a munka elvégzéséhez. Ezért csak egy maréknyi ember tartja karban a város összes füves területét a honlap szerint. A felhívásban azt írják, a munkavégzés az emberek, az autók, és a házak között folyik, tehát felelősséget kell vállalni az elvégzett területért, és az esetleges károkozásért is.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!