szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingatlanfejlesztésben látja a jövőt az üzletember, de a hazai szabályozás is motiválta a döntést.

Már júniusban tőzsdére menne Wáberer György logisztikai parkja, a BILK – erről az üzletember a Portfoliónak adott interjúban beszélt. Az ország egyik legnagyobb, Budapest határában található logisztikai parkjának kisebbségi részvénycsomagja (25-49 százalék) kerül a BÉT-re, amit Wáberer azzal indokolt, hogy kedvezően változott a hazai szabályozás. Arra utalt, hogy a szabályozott ingatlanbefektetési társaságoknak (SZIT) sem társasági adót, sem iparűzési adót nem kell fizetniük, ennek fejében a profit legalább 90 százalékát ki kell fizetni osztalékként. Van azonban még egy fontos szempont, hogy a közkézhányad ezeknél a cégeknél el kell, hogy érje a 25 százalékot.

Nem csak a BILK-ben erősíti ingatlantevékenységét Wáberer: a parkban elindított fejlesztéseken túl egy 22 négyzetméteres irodaház, egy csepeli 15 ezer négyzetméteres ingatlanberuházás és egy rózsadombi luxuslakópark építése is zajlik a cégnél. Sőt, utóbbi, a SZOT-szálló helyén készülő projektnél szintén a tőszdei kibocsátáson gondolkozik a cég.

(Portfolio)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!