szerző:
hvg.hu

Tavaly április óta „működik” vendégházként az a Batidai vadászkastély, ami nem Lázár Jánosé. Nyolc hónap alatt 2,7 millió forint árbevétele volt a cégnek, amelyet az építtetők hoztak létre, és egyetlen alkalmazott sincs, aki a tulajdonos által beígért prémium ügyfeleket kiszolgálná.

Mérlegen a NER
Az igazság napja május 31-e, amikor a cégek közzétették éves beszámolóikat. Ekkor derült ki az is, mennyit fialt a kormányközeli vállalkozóknak 2017-ben Orbán Viktor, Lázár János vagy Rogán Antal barátsága.
Friss cikkek a témában

Prémiumkategóriás ügyfeleket várnak a vadászkastélyba, akiket saját kapcsolataikon keresztül érnek el, ezért nincs szüksége hirdetésre - ezt még tavaly tudta meg a delmagyar.hu az egyik tulajdonostól, Kulik Jenőtől, aki egyébként hódmezővásárhelyi önkormányzati cégek igazgatósági tagja is, több üzleti megbízást is kapott a várostól, valamint a Miniszterelnökségtől is.

A kastély bejáratánál ugyan kint a tábla, amely Nagyréti Vendégházként hirdeti az építményt, de túl nagy forgalmat nem bonyolíthat az építményt üzemeltető cég, a Grosswiese Zrt., amelyet Kulik Jenő, Szabó István, és Bónus István, aki a városban mostanában a vele kötött reprezentációs megbízások miatt gyakrabban került a hírekbe, alapított. A delmagyar.hu újságírójának tavaly Kulik azt is megírta, hogy ezer euróért adják ki majd a komplexumot, részleteket persze nem közölt, hogy ezért az összegért mennyi ideig tartózkodhat valaki a vendégházban, és hány helyiséget használhat az óriási épületben. Így arról legfeljebb fantáziálni lehet, hogy a nyolc hónap alatt havonta folyt be ezer euró a bérletért, vagy esetleg egy-egy alkalommal havonta hívtak meg prémium vendéget.

A tavaly alapított cég beszámolójából kiderül, hogy az alapítás óta eltelt nyolc hónapban 2,7 millió árbevétele volt az ingatlan bérbeadásával foglalkozó zrt-nek, valamint az is, hogy egyetlen alkalmazott sem dolgozott a cégnél. A gazdasági társaság félmillió forintnál alig több nyereségét az eredménytartalékba tették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

A batidai vadászkastély egyik tulajdonosánál verte el a tízmilliókat ételre, italra a vásárhelyi Városháza

A Márki-Zay Péter szerint "borsos" reprezentációra szánt pénzt annál a vállalkozónál költötte el a városháza, aki a hírportálokon sokat pörgött vadászkastélyt üzemelteti. A szerződésben szereplő 30 millió forint helyett közel 50 milliót költöttek el. A helyi Fidesz-frakció elnöke szerint ebből vettek pogácsát a helyi civilek is.

hvg.hu Vállalkozás

A batidai vadászkastély nem Lázáréké, csak a körülötte levő földek

Már fogad vendégeket az a vadászkastély, amelyet a helyi pletykák Lázár Jánoshoz kötnek. Most a Magyar Narancs újságírója azt is kiderítette, hogy nem csak az a kastéllyal szomszédos erdő Lázáré, amit a miniszter korábban elismert, hanem több környező terület a családé. A Nagyréti Vendégháznak elnevezett kastély már üzemel, de nem hirdeti magát, exkluzív vendégeket fogad 1000 euróért.

Megjelent a játék, amelyik a Fortnite-nál is népszerűbb lehet

Megjelent a játék, amelyik a Fortnite-nál is népszerűbb lehet

Jókorát csúsztatott Orbán az Európai Tanácsban

Jókorát csúsztatott Orbán az Európai Tanácsban

Az euróövezeti bank nem pumpál több pénzt a gazdaságba

Az euróövezeti bank nem pumpál több pénzt a gazdaságba

Budapesten járt a világ egyik kedvenc szülésze

Budapesten járt a világ egyik kedvenc szülésze

Olyan funkció jöhet az Instagramra, amit csak a népszerű felhasználók kapnak majd meg

Olyan funkció jöhet az Instagramra, amit csak a népszerű felhasználók kapnak majd meg

Így nem gondozzák a magyarjaikat

Így nem gondozzák a magyarjaikat