szerző:
hvg.hu

Korábban nagyot kaszáltak, most azonban csak vegetáltak az mfor.hu gyűjtése szerint.

A törvényi kötelezettségeknek megfelelően a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozó vállalkozás, az Altus Befektetési Zrt. is közzétette a 2017-es évről szóló üzleti jelentését – írja a lap. E szerint Gyurcsányék szerény évet zártak, eredményük a korábbi tizedére zsugorodott.

Az mfor.hu azt írja, a cég árbevétele 80,8 millió forintra esett vissza az egy évvel korábbi 290,3 millióról. Az üzemi tevékenységük is rendesen leolvadt, 4,99 millióra csökkent a korábbi, 2016-os 32,1 millióról. Érdekesség azonban, teszi hozzá a lap, hogy miközben az anyagjellegű ráfordításaik csökkentek, a személyi jellegű kifizetések emelkedtek.

A bérköltség 20,228 millió forint volt a cégnél, ami átlagosan 5 fős állományi létszámra jutott. A kiegészítő jelentésből kiderült azt is, hogy a vezérigazgató, aki minden bizonnyal Dobrev Klára, bérjövedelme 1 932 000 forint volt.

Az adózás utáni eredményt – 2,99 milliót – a cég kifizette osztalékként a tulajdonosoknak, köztük a dolgozóknak, 2017 elején ugyanis 3,5 millió forint értékben dolgozói részvényt bocsátott ki a társaság az eredménytartaléka terhére – olvasható a cikkben.

A Gyurcsányék másik cége sem kaszált, a családi vagyonkezelésre fenntartott Altus Portfólió Kft.-t a két évvel ezelőtti 1,3 milliárdos adózott eredménye 10,1 millió forintos veszteségbe fordult át 2017-ben. Az mfor.hu szerint ennek az az oka, hogy a cégen keresztül folyt át Gyurcsány időközben értékesített cégeinek eladásából származó összeg, amit aztán osztalékként ki is vettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kaufmann Balázs - Windisch Judit Itthon

Gyurcsány Ferenc jelére várnak a miskolci DK-sok ahhoz, hogy átszavazzanak a jobbikosra

Nehéz helyzetben vannak a miskolci DK-sok: a taktikai szavazást népszerűsítő oldalak szerint a Jobbik jelöltje helyben megverheti a fideszes Csöbör Katalint. Mi a rosszabb, Orbán vagy Vona? Hogyan szavazzanak valakire, aki Gyurcsánynak is bilincset ígér? Nehéz dilemma ez. Videóriportunk a városról, ami annyira izgalmas, hogy a miniszterelnök kétszer is járt ott.

Hosszú Katinka Szingapúrban: vegyesen első, összetettben második

Hosszú Katinka Szingapúrban: vegyesen első, összetettben második

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Női tangák lepték el a közösségi oldalakat, és fontos üzenetük van

Női tangák lepték el a közösségi oldalakat, és fontos üzenetük van

A magyar termelők kevesebb mint egy százaléka biogazda

A magyar termelők kevesebb mint egy százaléka biogazda

Ciprusi cég húz fel egy óriási sporthotelt a budai hegyekben környezeti hatásvizsgálat nélkül

Ciprusi cég húz fel egy óriási sporthotelt a budai hegyekben környezeti hatásvizsgálat nélkül