szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Törlik a Malévot a cégjegyzékből, a légitársaság 170 milliárd forint adósságot hagy hátra.

Véglegesen, jogutód nélkül megszűnt a Malév – tudta meg a Hír TV. A cég még 2012. február 3-án ment csődbe, a bíróság pedig most döntött a jogutód nélküli megszűnésről és a cégnyilvántartásból való törlésről. A végzést ezekben a napokban kapja kézhez a társaság csaknem háromezer hitelezője.

A Malév 170 milliárd forint adósságot hagyott a háta mögött. Vagyonának értékesítéséből néhány milliárd forint folyt be.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. 52 millió forintos felszámolási díjat kaphat a több mint hatéves munkájáért, ebből 35 millió forintot a Malév hitelezői által befizetett díjakból fizetnek ki, a maradék 17 milliót pedig a Malév vagyonából kapja meg az állami felszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón