szerző:
hvg.hu

9 milliárd forintból tatarozhat a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Már a bokrétaünnepet tartották a kaposvári Csiky Gergely Színházban. A tervek szerint a munkával a következő, 2019/2020-as évad előtt végeznek.
Az ünnepségen a kivitelező, ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Peresztegi Imre azt ígérte, csaknem 10 ezer négyzetméterre növelik a színház hasznos alapterületét, az épület homlokzatát az eredeti tervek alapján
állítják helyre, felújítják a belső tereket, korszerűsítik a színpad-, a fény- és a hangtechnikát.
A színház felújítására 9 milliárd forint jut a város korábbi polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, 185 milliárd forintos programból. A pénzt, amelyet Kaposvár a Modern Városok és a Területi Operatív Programból
kapott, a következő 3 évben költhetik el. Nemcsak a színházat újítják fel, hanem több mint 10 milliárd forintból új sportcsarnokot és uszodát is építenek. Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a város honlapján az évszázad beruházási programjának nevezte a terveket.
A munkát végző ZÁÉV Építőipari Zrt. eddig főleg a stadionépítéseknél tűnt fel, sikeresen: árbevétele egy év alatt 15,4 milliárd forintról 35 milliárdra nőtt. Az adófizetés után számolt nyereség 1 milliárdról 2,9 milliárdra ugrott meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!