szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori Radiocafé frekvenciáján szólalhat meg az új adó, amelyről egyelőre keveset tudni. A pályázati kiírás alapján speciális karakterisztikájú, általános tematikájú műsorokat kell majd készítenie a győztesnek, napi 24 órában.

A Petőfi Rádió egykori felelős szerkesztőjéhez, Horváth Gergelyhez köthető rádió indulhat nemsokára Budapesten a 2011-ben elnémított Radiocafé egykori frekvenciáján, a 98,6 MHz-en – értesült a 24.hu.

A Médiatanács keddi ülésén hirdetett eredményt a frekvencia 7 éves használatára vonatkozó pályázaton, a Manna Vision Media Kft. nevű céget nyilvánították győztesnek. A céget tavaly augusztusban hozta létre Horváth Gergely, aki 2016 májusig a közmédiánál, a Petőfi Rádiónak és a Petőfi TV-nek volt felelős szerkesztője és műsorvezetője. Felmondását akkor azzal indokolta, nagyon mást gondolt egyebek mellett arról, mit jelent a magyar könnyűzenei ökoszisztéma, mit a Petőfi Rádió, és mit maga a közszolgálat – emlékeztet a lap.

Tavaly, a frekvenciapályázat beadásakor Horváth Gergely a 24.hu érdeklődésére megerősítette, hogy övé a cég, és elindulnak a pályázaton, de terveikről nem kívánt nyilatkozni. A 24.hu a Médiatanács keddi döntése után újra kereste Horváth Gergelyt, egyelőre nem érte el.

Horváth Gergely a médiatanácsi pályázat előtt Gálosi Szabolccsal fogott össze, aki korábban a Balaton Rádió programigazgatója volt.

A pályázat szerint a keddi döntés jogerőre emelkedik, ha azt a jogorvoslati határidő alatt nem támadja meg senki. Horváth Gergely cégének 45 napon belül kell hatósági szerződést kötnie a Médiatanáccsal, majd azután legfeljebb 120 napja van megkezdeni a médiaszolgáltatást a frekvencián.

A pályázati kiírás alapján a frekvenciát megszerző rádiónak speciális karakterisztikájú, általános tematikájú műsorokat kell majd készítenie napi 24 órában. A budapesti 98,6 MHz-es frekvenciával potenciálisan 2,24 millió fő érhető el. A frekvencia közösségi jellegű lesz, tehát nem kell érte frekvenciadíjat fizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán nem lesz ott a Puskásban a Szuperkupa-döntőn

Orbán nem lesz ott a Puskásban a Szuperkupa-döntőn

Nem rázta meg a járvány a drogkereskedelmet

Nem rázta meg a járvány a drogkereskedelmet

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump