szerző:
hvg.hu

Az egykori Radiocafé frekvenciáján szólalhat meg az új adó, amelyről egyelőre keveset tudni. A pályázati kiírás alapján speciális karakterisztikájú, általános tematikájú műsorokat kell majd készítenie a győztesnek, napi 24 órában.

A Petőfi Rádió egykori felelős szerkesztőjéhez, Horváth Gergelyhez köthető rádió indulhat nemsokára Budapesten a 2011-ben elnémított Radiocafé egykori frekvenciáján, a 98,6 MHz-en – értesült a 24.hu.

A Médiatanács keddi ülésén hirdetett eredményt a frekvencia 7 éves használatára vonatkozó pályázaton, a Manna Vision Media Kft. nevű céget nyilvánították győztesnek. A céget tavaly augusztusban hozta létre Horváth Gergely, aki 2016 májusig a közmédiánál, a Petőfi Rádiónak és a Petőfi TV-nek volt felelős szerkesztője és műsorvezetője. Felmondását akkor azzal indokolta, nagyon mást gondolt egyebek mellett arról, mit jelent a magyar könnyűzenei ökoszisztéma, mit a Petőfi Rádió, és mit maga a közszolgálat – emlékeztet a lap.

Tavaly, a frekvenciapályázat beadásakor Horváth Gergely a 24.hu érdeklődésére megerősítette, hogy övé a cég, és elindulnak a pályázaton, de terveikről nem kívánt nyilatkozni. A 24.hu a Médiatanács keddi döntése után újra kereste Horváth Gergelyt, egyelőre nem érte el.

Horváth Gergely a médiatanácsi pályázat előtt Gálosi Szabolccsal fogott össze, aki korábban a Balaton Rádió programigazgatója volt.

A pályázat szerint a keddi döntés jogerőre emelkedik, ha azt a jogorvoslati határidő alatt nem támadja meg senki. Horváth Gergely cégének 45 napon belül kell hatósági szerződést kötnie a Médiatanáccsal, majd azután legfeljebb 120 napja van megkezdeni a médiaszolgáltatást a frekvencián.

A pályázati kiírás alapján a frekvenciát megszerző rádiónak speciális karakterisztikájú, általános tematikájú műsorokat kell majd készítenie napi 24 órában. A budapesti 98,6 MHz-es frekvenciával potenciálisan 2,24 millió fő érhető el. A frekvencia közösségi jellegű lesz, tehát nem kell érte frekvenciadíjat fizetni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

A magyar termelők kevesebb mint egy százaléka biogazda

A magyar termelők kevesebb mint egy százaléka biogazda

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Itt az újabb adatszivárgási ügy: 26 millió SMS-t loptak el a hackerek

Itt az újabb adatszivárgási ügy: 26 millió SMS-t loptak el a hackerek

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát