szerző:
hvg.hu

Bélmegyeri földesurakkal alapított új vállalkozást Mészáros Lőrinc Ökoland Fehérhát Kft. néven gabonafélék termesztésére, 10 millió forintos alaptőkével.

A milliárdos még a csődbe ment brókerház, a Buda-Cash felszámolásával párhuzamosan jutott hozzá a Békés megyei Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.-hez és azzal együtt több ezer hektár földhöz, valamint a bélmegyeri vadászkastélyhoz. Most a kastély címére jegyezték be az új céget, amelynek a nevében a Fehérhát az egyik közeli tanyára utal. A milliárdos üzlettársa részben a bélmegyeri polgármester, Kovács János László, aki maga is földbirtokos, ám az év elején kis híján elvesztette a képviselő-testület bizalmát. Megválasztása előtt azt ígérte ugyanis, hogy 100 millió forintot a saját vagyonából költ a településre, ám ez nem történt meg. Kovács ugyanakkor éppen akkortájt vetette be a bélmegyeri vadászati lehetőséget a település értéktárába, hogy Mészárosék előfutárai, vagyis szekszárdi fideszesek megjelentek a cégben. Az Ökoland másik alapítótársa Csák Gyula, aki a szekszárdiak feltűnése óta a Hidasháti Zrt. igazgatósági tagja, korábban pedig a szeghalmi képviselő-testületben volt fideszes képviselő. További híreket talál a HVG hetilap Cégvilág rovatában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szlavkovits Rita Vállalkozás

Tovább hadakozhatnak a vadászok ifjabb Mészáros Lőrinccel, ma sem lett jogerős ítélet

Másfél éve várnak a vadászok Bélmegyeren arra, hogy végre vadászhassanak a saját területükön, ahonnan Mészáros Lőrinc fia kiszorította őket. Pert indítottak az ifjú ellen, első fokon a javukra döntött a bíróság, de a jogerős ítéletet ma sem hirdették ki, így tovább nézhetik, hogy a saját földjükön mások vadásznak.