szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár nyitotta meg a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontját. Az eseményen több adat is elhangzott az új arénáról.

Tarlós István főpolgármester  elmondta, hogy az új stadion építési munkálatai ütemterv szerint zajlanak: 2019 végére, határidőre elkészül Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű arénája. Ez pedig azt jelenti, hogy 2020-ban a 67 ezres új épület már az Európa-bajnokság helyszíne lehet – írja a portfolio.hu

Fürjes Balázs államtitkár arról beszélt, hogy az új Puskás ( amelynek építési munkálatai még nem értek el a feléhez) a legnagyobb magyar középület lesz, több is lesz, mint stadion: egy modern, 21. századi élményközpont, rendezvényközpont. Az új aréna 100%-ban magyar teljesítmény a tervezéstől a kivitelezésig, 10 ezren dolgoznak rajta. Az épületbe annyi acélt építenek bele, amiből két Erzsébet-híd is kitelne, a fúrt cölöpök teljes hossza 26 km, a stadion összes kábelének hossza pedig megfelel a Budapest–Barcelona-távolságnak.

A 2019-es átadás után 60-80 ezer ember előtt újra lehetnek nagy koncertek Budapesten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Az SZFE mézesmadzagjától Jókai Mór kultuszáig – ez volt a február a kultúrában

Az SZFE mézesmadzagjától Jókai Mór kultuszáig – ez volt a február a kultúrában