szerző:
hvg.hu

A pénzt szálláshelyekre költhetik.

50 millió forintos állami támogatást kapott az a cég, amelyik egykor Kis Miklós Zsolt agrárállamtitkáré volt, most pedig az apjáé – szúrta ki a 24.hu a Ceglédi Spotlight oknyomozó portálon.

A Kimagro Kft. szálláshelyek kialakítására nyerte a pénzt. A cégnek 2014-ig volt tulajdonosa az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, kinevezése után átadta azt az apjának. A lap felhívja a figyelmet arra, a cégadatbázisban a cég elérhetőségénél máig Kis magán-e-mail-címe szerepel, és a cég székhelye ugyanaz a nyársapáti cím, amelyik az államtitkárnak és apjának is a lakcímeként van feltüntetve.

Arról is lehet olvasni, hogy a cég 70 millióból építene szálláshelyeket egy impozáns helyen, a tihanyi Belső-tó szomszédságában, nem lesz messze attól a borászattól, amelyet tavaly szerzett Mészáros Lőrinc.

A kft. az elmúlt két évben csaknem 175 millió forintnyi állami támogatást kapott a Vidékfejlesztési Program keretein belül. Rádásul ezeknél a pályázatoknál az irányító hatósági jogosítványokat az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyakorolta, akinek Kis Miklós Zsolt államtitkár a közvetlen felettese volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!