szerző:
hvg.hu

Visszahívják a kutyagyilkos eszközt.

Máris visszahívja az IKEA a kisállatoknak tervezett LURVIG vízadagolót, mivel a kutyák és macskák feje beszorulhat a vízadagoló tartályba, és ez fulladással járhat – közölte az áruház szerdán.

Mint korábban beszámoltunk, június közepe óta Magyarországon is árulja az áruház a kutyáknak és macsáknak tervezett kollekcióját, amely LURVIG névre hallgat. A kollekcióban fekvőhelyeket, pórázakat, kutya- és macskajátékokat, etetőtálakat is árulnak, a vízadagolót viszont most visszahívják,

az IKEA ugyanis két olyan esetről értesült, amikor kutyák feje beszorult a LURVIG vízadagoló tartályába és az állatok megfulladtak.

A vízadagolót 15 piacon kezdték árusítani 2017 októberében, de az áruház most arra kéri a vásárlókat, hogy haladéktalanul szüntessék be a termék használatát, és vigyék vissza azt a legközelebbi IKEA-ba, ahol visszakapják a teljes vételárat.

"Mélyen lesújtott bennünket a két eset, melynek során két kisállat megfulladt. Tudjuk, hogy vásárlóinknak mennyire sokat jelentenek, szinte családtagnak számítanak a kis kedvencek. Az IKEA mindig elsődleges szempontnak tartja a biztonságot, ezért döntött úgy, hogy visszahívja az áruházakból a LURVIG vízadagolót" ‒ mondja Petra Axdorff, az IKEA of Sweden AB. üzletági vezetője. Az IKEA a vásárlók megértését kéri.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Alaptörvényt sértett Handó Tünde?

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója