szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európa egyik legnagyobb izocukorgyártójáról, a Kall Ingredients Kft.-ről van szó.

Az OPUS Global Nyrt. újabb 25 százalékos üzletrész apportjával, a társaságnál jelenleg zajló tőkeemelésekkel együtt, kizárólagos tulajdonosa lesz Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb izocukor-előállítójának, a Kall Ingredients Kft.-nek – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszú gabonafeldogozó kisebbségi tulajdonosa azt követően döntött úgy, hogy eladja érdekeltségét, miután az OPUS Global Nyrt. a múlt hónapban többségi irányítást lehetővé tevő megállapodást kötött a TRIGO Kft.-vel és további, összesen 9 milliárdos fejlesztést jelentett be a Tiszapüspöki üzemben.

A tranzakció két lépésben valósul meg: a Konzum PE Magántőkealap a TRIGO Kft.-től megvásárolja a társaság Kall Ingredients Kft.-ben lévő, 25 százalékos üzletrészét, így összesen 70%-os tulajdonossá válik, amely 70%-os üzletrészét nem vagyoni hozzájárulás formájában az OPUS Global Nyrt. rendelkezésére bocsát, a társaság által 2018. február 15. napján közzétett tőkeemelés sorozatban meghatározott feltételekkel. Az apport a finanszírozásban közreműködő pénzintézetek jóváhagyásától függően 2018. július végéig zárulhat – olvasható cég közleményében. 

A tiszapüspöki gyárról készült felvételeinket itt nézheti meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!