szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az űrtechnológiának földi piacokat, a vállalkozó kedvű üzletembereknek befektetéseket keres az Európai Űrügynökség Magyarországon is megjelenő irodahálózata.

Ötvenezer euró vissza nem térítendő támogatás, több millió forint értékű szakértői segítség és potenciális befektetők hada. Mindez valóra válhat, legalábbis a legjobbak számára – olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában. Az Európai Űrügynökség és az MTA nemrég nyitotta meg az üzleti inkubátorházát. A budapesti transzferiroda egy pályázati kört már lezárt. A cél az, hogy az átlagemberek életét tegyék könnyebbé az űrkutatásból származó termékek ipari vagy polgári hasznosításával.

Az elbírálás nagyon szigorú, de megéri, hiszen a szervezet által támogatott pályázatok 87 százaléka állva marad.

Az első pályázat egyik nyertese például egy mobil 5G-s hullámterjedés-mérő berendezés, ez az önvezető autók széles körű elterjedését segítheti. De az a pályázat is sikeres lett, amely tűzoltók számára venné kölcsön egy műhold hőszigetelését.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!