szerző:
hvg.hu

A gép utasai a London melletti terminálon rekedtek, sokáig azt sem tudták, miért. A Wizz Air elnézést kért.

Ahogy korábban megírtuk, sok utas, köztük magyarok is a London melletti Luton reptéren rekedtek, miután kiderült, hogy a Wizz Air magyarázat nélkül törölte a debreceni járatát.

A keddi RTL Híradónak az egyik utas telefonon mesélte el a történteket. Mint mondta, a légitársaság nem tájékoztatta őket a helyzetről, a pultnál, amelyhez odairányították őket, a Wizz Air két alkalmazottja állt, de ők sem tudtak semmiről. A4-es papírok voltak náluk, azokat osztogatták, azt kérve, hogy hívják fel a rajta lévő telefonszámot.

Később kiderült, hogy a légitársaság csak később tudja megoldani, hogy a pórul járt utasok folytatni tudják az útjukat, mire sokan felháborodtak, kiabáltak, hangosan füttyögtek.

A Híradóban elhangzott, a hangzavar miatt rendőrök érkeztek a helyszínre, a csalódott utasok pedig tőlük kaptak felvilágosítást, a két Wizz Air-alkalmazott addigra ugyanis elment. A magyar férfi azt is mondta, hogy villámcsapás érte az egyik gépet, emiatt pedig egy repülőt sem engedtek leszállni Lutonban, mindegyiket máshova irányították át.

A Wizz Air részéről azt közölték: a rossz időjárás miatt kellett törölniük a járatokat, minden utastól elnézést kérnek, a jegyek átfoglalását pedig ingyen elvégzik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!