szerző:
hvg.hu/MTI

A vállalat vezérigazgatója az indiai középosztály növekedése miatt a bevételek gyors gyarapodásával számol.

Megnyitja első indiai áruházát az IKEA. A svéd bútor-kiskereskedelmi konszern Haidarábád városában építette meg 37 ezer négyzetméteres üzletét. A tervek szerint 850 alkalmazott szolgálja majd ki a vásárlókat, akiknek száma az IKEA vezetője szerint egy év alatt elérheti a hétmilliót is. A vállalat azt ígéri, hogy nemzetközi termékeik mellett a helyi sajátosságoknak és az indiai életmódnak megfelelő cikkekkel egészítik ki kínálatukat, emellett ezer termékük kerül majd 200 rúpiánál (2,5 eurónál) kevesebbe.

Jesper Brodin, az IKEA vezérigazgatója a hivatalos megnyitást megelőző napon, szerdán tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy elérhető áron kiváló minőségű bútorokat kínálnak az indiai fogyasztóknak. Azt tervezik, hogy 2025-re 25 áruház működik majd Indiában, mindezt ráadásul alig 1,5 milliárd dolláros beruházással oldanák meg. A vállalat arra számít, hogy az országban a középosztály növekedése miatt egyre több és több vásárlójuk lesz.

A svéd cég már harmadszor próbálja megvetni a lábát Indiában, 2006-ban például azért kellett visszakoznia, mert a külföldi befektetéseket szabályozó törvény nem tette lehetővé, hogy társuljon egy helyi partnerrel. Elemzők szerint most is kérdéses az IKEA sikeressége: a vállalatnak olyan vetélytársakkal kell majd megküzdenie, mint az Urban Ladder és a PepperFry, nem beszélve az olyan internetes kiskereskedelmi vállalatokról, mint az Amazon és a Flipkart.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Ingatlan

Retró és vintage bútorokat dob piacra az IKEA

Álmukban sem gondolták volna az antik piacosok, hogy az IKEA lesz a konkurenciájuk. Pedig a svéd bútorgyár már van olyan öreg, hogy saját régi kollekcióit simán vintage-ként és retróként hozza le újra.

Sztrájk jöhet két kiskereskedelmi multinál is

Sztrájk jöhet két kiskereskedelmi multinál is

Megállapodást írt alá a kerékpárosklub és Tarlós

Megállapodást írt alá a kerékpárosklub és Tarlós

Konyhán, varrodákban, mosodákban kaptak munkát a Budapestre érkezett menekültek

Konyhán, varrodákban, mosodákban kaptak munkát a Budapestre érkezett menekültek

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Szélsőséges megtakarítók a magyarok – és ez csak rosszabb lesz az ltp-k bedarálásával

Szélsőséges megtakarítók a magyarok – és ez csak rosszabb lesz az ltp-k bedarálásával

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Fegyverkezik az Orbán-kormány