szerző:
hvg.hu

Lecsiszolta, lefestette a szálkás fajátékokat egy apuka Fábiánsebestyénben, a képviselő-testület feljelentette, mert szerinte a bevizsgálatlan anyagok használatával veszélyeztette a gyerekeket.

A Csongrád megyei Fábiánsebestyénben gondolt egyet egy apuka, Bálint Róbert, aki egyébként a helyi testület képviselője is, saját pénzéből felújította a játszóteret, mert megelégelte, hogy az ütött-kopott fajátékoktól apróbb sérüléseket szenvednek az ott játszó gyermekek, köztük az övé is - írta a delmagyar.hu.

Az ügy felháborította a helyi képviselőket, szerintük a bevizsgálatlan, ellenőrizetlen eredetű anyagok felhasználásával veszélybe is sodorhatná a vállalkozó kedvű szülő a gyermekeket, ezért testületi döntést hoztak arról, hogy feljelentik a renitens férfit.

Az ülésen jelen volt a képviselő-apuka is, aki jelezte, hogy ő volt az „ismeretlen”, aki saját erőből megújította a játékokat, de ez nem tántorította el a testületet attól, hogy a feljelentést megtegye - furcsa módon ismeretlen tettes ellen. 

Bálint Róbert a delmagyar.hu-nak azt mondta, nem haragszik a képviselőtársaira. Ők úgy gondolták, úgy volt jó a játszótér, ahogy volt, ő pedig másképp gondolta. Azt is mondta, vállal minden felelősséget és következményt. A férfi azóta a rendőrségen is elmondta, hogy ő vitt homokot a homokozóba, és ő festette le a játékokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!