szerző:
hvg.hu

Egy nem mindennapi macska adta az ötletet.

Kitalálója és megvalósítója az a Homonnay Gergely, aki macskájára, Erzsébet Fenevadovára üzletet alapított az interneten: pólókat, szatyrokat, táskákat, komplett macskás kollekciót árul. Mostani, 2Na néven futó márkája már a harmadik, egyben a legsikeresebb is – árulta el a hvg.hu-nak.

Amikor kijött a 2Rule, azt hittem, ez valami vicc, valaki trollkodik. De aztán rádöbbentem, hogy nem, ez a magyar valóság

– írta megkeresésünkre.

Homonnay Gergely azt is elárulta, hogy macskája közösségi oldalának egyik olvasója kereste meg, hogy pénzt fektetne a projektbe. „Innen már csak egy hét volt, és a webshopban megjelentek a termékek: pólók, táskák baseballsapkák”, rajtuk a felirat: 2Na. A névválasztást Homonnay Gergely ezzel indokolta: „akinek van macskája, azt tudja, hogy a macskáknak nem szabad tonhalat (angolul tunát, vagyis 2Nát) adni, mert abban a pillanatban függővé válnak. Én sajnos ezt annak idején nem tudtam, így a macskám, Erzsébet Fenevadova már lassan nyolcadik éve tonhalon él. Ha nincs tonhal, inkább koplal. A macskák személyzete – mert a macskáknak szerintem nem gazdájuk, hanem személyzetük van – azt is tudják, hogy ezek a kis szobatigrisek mind világuralomra törnek. Így jött a 2NA – RULE THE WORLD, azaz tonhal – urald a világot kollekció”.

A márka bejött, az emberek már a hivatalos indulás előtt elkezdték rendelni a termékeket, „tudtam, hogy vinni fogják a 2NA RULE THE WORLD cuccait a mint a cukrot, de ekkora népszerűségre nem számítottam. Olyan érzésem volt, mint amikor a Kádár-rendszer utolsó éveiben banánért álltak sorban az emberek” – tette hozzá.

Homonnay Gergely azt nem tudta megmondani, hogy miből hány darabot adtak el. Szerinte macskája ismertsége is kellett ahhoz, hogy ennyire sikeres legyen a kampány,

hiszen 2NA RULE THE WORLD-öt viselni egy kőkemény állásfoglalás a jelenlegi kormány politikája, a közállapotok, vagy éppen a rémisztő közöny ellen.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!