szerző:
hvg.hu

Csak az első napon 40 ezer vevőjük volt, a kasszáknál több mint két órát kellett sorban állni.

Naponta 28 ezer vásárlót fogad a nemrég megnyitott első indiai IKEA. Az áruház Hyderabad városágban építette fel első üzletét az országban, az első évben mintegy hatmillió fős forgalmat várnak.

Az IKEA a nyitónapon 40 ezer vásárlót fogadott, a hatalmas tömeg miatt a kasszáknál több mint két órát kellett sorban állni, az épület körüli utcákban pedig hatalmas dugó alakult ki – írja a Quartz India.

Az áruház, hogy a jövőben elkerülje az ehhez hasonló szituációkat, indiai weboldalán egy külön menüpont alatt folyamatosan tájékoztatja a vásárlókat arról, hogy előreláthatólag mennyit kell várakozni a kasszáknál. Így azok, akik éppen az áruházba készülnek, jobban meg tudják tervezni a vásárlást.

Az IKEA első indiai hétvégéje után Instagram-oldalán üzenetben közölte a vásárlókkal, hogy telt ház van náluk, ezért csak korlátozott számú vásárlót tudnak fogadni.

De ne aggódjatok, az év 365 napján nyitva vagyunk!

- üzenték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!