szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másik két céggel közösen nyert a közbeszerzési pályázaton.

Az elektronikus közbeszerzési rendszerből derült ki, hogy az állami ünnepségeket szervező Hungarofest Nonprofit Kft. július végén írt ki közbeszerzést 80 rendezvényre. Az érdeklődőknek egy hetük volt, hogy ajánlatot tegyenek. A tenderre egy konzorcium jelentkezett, meg is nyerte a kiírást.

Az Antenna Hungária Zrt.-ről van szó, ez a cég a VALTON-SEC Kft.-vel és az Event Stuff Kft.-vel közösen pályázott. A szerződés 53 millió forintról szól, a dokumentumot már alá is írták. A kiírásból kiderül, a nyertes cég feladata a Hungarofest Kft. rendezvényeinek lebonyolításához szükséges technikai, logisztikai, biztonsági tervezési és kivitelezési szolgáltatások és kellékek beszerzése. A munkába alvállalkozót nem vonnak be.

A Valton éves beszámolója szerint nettó árbevételét az előző évi 2,6 milliárd forintról 6,4 milliárdra tudta növelni 2017-ben – 2015-ben még 1,7 milliárdot hozott össze. A cég pénzeszközei és saját tőkéje is megduplázódott tavaly, adózott eredménye pedig 447 millió forintról 1,45 milliárdra nőtt.  A tulajdonosok ehhez képest egészen szerények, hiszen mindössze 300 millió forint osztalék kifizetéséről döntöttek, a maradékot eredménytartalékba tették, amely így kétmilliárd forintra nőtt. A Valton-Sec szinte valamenyi állami rendezvényen, a Liget-projektnél, sőt, a vizes vb-n is felelt a biztonságért. Az igazi zsíros megbízás ez utóbbi volt, csaknem másfél milliárd forintot hozott a konyhára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI