szerző:
hvg.hu

A megállapodás az év végéig szól.

31,2 millió forintot fizet a Fidesz médiafigyelésért, a Boros Bánk Levente által vezetett, Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft.-vel a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté szerződött még 2018. június elsején. Idén ez már a második ilyen szerződésük, január elsejétől május végéig 8,3 millió forintos megbízást kapott a kormánnyal jó viszonyt ápoló cég a frakciótól – számolt be az mfor.hu. A feladat most is ugyanaz:

  • belföldi és külföldi médiafigyelés,
  • médiaelemzés
  • médiahatás-vizsgálat.

A Médianézőnek nem ez az egyetlen kormányközeli médiafigyelésre szóló megbízatása: tavaly év végén az MFB-vel kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, míg kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kapott a cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A Médianéző tavaly egyébként kiváló évet zárhatott. A korábbi 1,2 milliárdos árbevétel helyett 1,6-ot könyvelhetett el, amiből 302 milliós nyereség maradt a végén. Ezt az utolsó forintig kifizették osztalékként a tulajdonos, Nézőpont Csoport Zrt.-nek, amelynek Győri Tibor a tulajdonosa. Győri korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozott és Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll – írja a lap.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!