szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megállapodás az év végéig szól.

31,2 millió forintot fizet a Fidesz médiafigyelésért, a Boros Bánk Levente által vezetett, Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft.-vel a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté szerződött még 2018. június elsején. Idén ez már a második ilyen szerződésük, január elsejétől május végéig 8,3 millió forintos megbízást kapott a kormánnyal jó viszonyt ápoló cég a frakciótól – számolt be az mfor.hu. A feladat most is ugyanaz:

  • belföldi és külföldi médiafigyelés,
  • médiaelemzés
  • médiahatás-vizsgálat.

A Médianézőnek nem ez az egyetlen kormányközeli médiafigyelésre szóló megbízatása: tavaly év végén az MFB-vel kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, míg kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kapott a cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A Médianéző tavaly egyébként kiváló évet zárhatott. A korábbi 1,2 milliárdos árbevétel helyett 1,6-ot könyvelhetett el, amiből 302 milliós nyereség maradt a végén. Ezt az utolsó forintig kifizették osztalékként a tulajdonos, Nézőpont Csoport Zrt.-nek, amelynek Győri Tibor a tulajdonosa. Győri korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozott és Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll – írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak