szerző:
hvg.hu

Búcsúzik a szentesi baromfifeldolgozó tulajdonosa, miután Csányi Sándor megvette a gyárát. Magyar József 420 millió forintot ad a dolgozóknak, mielőtt végleg elhagyja a fedélzetet.

Elkelt a szentesi Hungerit Zrt., a leggazdagabb magyar, az OTP-vezér Csányi Sándor vette meg agrárportfóliójába a baromfifeldolgozót. Most a delmagyar.hu írta meg, hogy búcsúzóul gáláns jutalmakat oszt szét a volt vezérigazgató. Az üzemben eltöltött évek arányában kaphatnak majd pénzt a munkások, aki például legalább két évtizede jár be a céghez, annak két és fél havi pluszpénz üti a markát, de az is majdnem félhavi fizetést kap jutalomként, aki csak pár hónapja dolgozik a Hungerit Zrt.-nél.

Még tavasszal derült ki, hogy új tulajdonosa lesz a Hungerit Zrt.-nek, azóta már a versenyhivatal is rábólintott a vásárlásra, így Csányi Sándor érdekeltségéé lesz az üzem. Az adásvételről a cégvezető Magyar József azt mondta a delmagyar.hu újságírójának, hogy még az év elején kereste meg őt a Bonafarm Zrt. főtulajdonosa. A 74 éves Magyar József végül azért döntött a cég eladásáról, mert Csányiék cége is fejlesztéseket tervezett a szektorban, így a vezérigazgató úgy látta, hogy a családi cég már nem birkózna meg a milliárdos terhekkel, amit számukra jelentene a beruházás.

Magyar József 1970-től dolgozott a szentesi baromfifeldolgozónál, amelynek 1990-től tulajdonosa is lett. A gyárban csaknem ezerötszázan dolgoznak.

Egyébként a Bonafarm Zrt. már 2010-ben bejelentette, hogy új gyárat építene Szegeden, de az agárcég fejlesztése húzódik, amit a mohácsi vágóhíd beindításával indokoltak. Most a Bonafarm Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a szentesi és a szegedi térségben is terveznek fejlesztéseket. A Bonafarm Csoport fejlesztési tervei között továbbra is szerepel a Pick Szeged Zrt.-nél a húskészítmény-gyártás modernizációja. A téliszalámi és más szárazáru, valamint a hentesáruk előállítása is jelentős beruházásokat igényle a következő 5-10 év során. „Az, hogy a Csányi Sándor tulajdonában lévő Hungerit Holding Kft. megvásárolta a Hungerit Zrt.-t, a fejlesztési elképzelések átgondolását, összehangolását teszi szükségessé. Végleges tervekkel még nem rendelkezünk, de előreláthatóan Szentesen és Szegeden is fejlesztésekre kerül sor a közeljövőben” – írta válaszában a cég.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!